SKŁADNIKI: (4 os)
- 1 duża marchew
- 1 duży dojrzały pomidor
- 1 mała sałata (np.lodowa)
- 1 mała cebulka czerwona
- 100g tuńczyka z puszki
- ok 100g oliwek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 cytryny (sok)
- sól, pieprz, zioła do sałatek.
WYKONANIE:
Warzywa umyć.
Pokroić. Wsypać do salaterki.
Dodać tuńczyka. Wymieszać.
Z oliwy, soku i przypraw zrobić dip.
Najłatwiej nam wyjdzie gdy oliwę, sok i przyprawy umieścimy w słoiczku. Zakręcamy i energicznie mieszamy. Powinien powstać zawiesisty sos - dip. Polewamy surówkę tuż przed podaniem.
SMACZNEGO!
Hola soy una seguidora tuya, me encantan tus recetas, estoy aprendiendo a cocinar contigo. Un babrazo
OdpowiedzUsuńBien benida. Gracias.
OdpowiedzUsuń