niedziela, 23 czerwca 2013

Surówka z tuńczykiem i oliwkami - www.esmeraldazesmakiem.blogspot.com


SKŁADNIKI: (4 os)
  • 1 duża marchew
  • 1 duży dojrzały pomidor
  • 1 mała sałata (np.lodowa)
  • 1 mała cebulka czerwona
  • 100g tuńczyka z puszki
  • ok 100g oliwek 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 cytryny (sok)
  • sól, pieprz, zioła do sałatek.

WYKONANIE:
Warzywa umyć.
Pokroić. Wsypać do salaterki.
Dodać tuńczyka. Wymieszać.
Z oliwy, soku i przypraw zrobić dip.
Najłatwiej nam wyjdzie gdy oliwę, sok i przyprawy umieścimy w słoiczku. Zakręcamy i energicznie mieszamy. Powinien powstać zawiesisty sos - dip. Polewamy surówkę tuż przed podaniem.
SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. Hola soy una seguidora tuya, me encantan tus recetas, estoy aprendiendo a cocinar contigo. Un babrazo

    OdpowiedzUsuń