tag:blogger.com,1999:blog-5141203529627158990.post4262213355466597320..comments2024-03-28T09:30:37.677+01:00Comments on Esmeralda ze smakiem: Mazurek podwójnie czekoladowyEsmeraldaZeSmakiemhttp://www.blogger.com/profile/06914344192292605654noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5141203529627158990.post-30058350430920002262015-04-04T10:50:02.704+02:002015-04-04T10:50:02.704+02:00Witam. Możesz piec na blaszce. Ja używam pergaminu...Witam. Możesz piec na blaszce. Ja używam pergaminu, ponieważ łatwiej mi ciasto kruche rozwałkować i przenieść na blaszkę. Potem mam czystą blaszkę na następne ciasto.EsmeraldaZeSmakiemhttps://www.blogger.com/profile/06914344192292605654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5141203529627158990.post-1301686095236648512015-04-03T11:11:17.694+02:002015-04-03T11:11:17.694+02:00Czy mogę piec mazurka bezpośrednio na blaszce bez ...Czy mogę piec mazurka bezpośrednio na blaszce bez papieru do pieczenia? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5141203529627158990.post-27168976186129429412015-04-01T16:11:06.616+02:002015-04-01T16:11:06.616+02:00Witam. Mam nadzieję, że nie jest zbyt późno na moj...Witam. Mam nadzieję, że nie jest zbyt późno na moją odpowiedź. Oczywiście, że można i przed. Ja nie chciałam dużo dżemu w cieście, więc posmarowałam po gorący placek, żeby lekko odparował. EsmeraldaZeSmakiemhttps://www.blogger.com/profile/06914344192292605654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5141203529627158990.post-55763672637391830052015-04-01T09:55:23.316+02:002015-04-01T09:55:23.316+02:00Witam :) Mam pytanie. Chcę wykorzystać pani przepi...Witam :) Mam pytanie. Chcę wykorzystać pani przepis na ciasto pod mazurka z kajmakiem. Czy przed pieczeniem mogę posmarować ciasto dżemem? Chcę to zrobić żeby mazurek nie był tak przykry i słodki i zastanawiam się czy mogę posmarować dżemem przed pieczeniem czy muszę to robić kiedy mazurek będzie już upieczony?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5141203529627158990.post-85244385204773899302015-03-30T20:15:04.411+02:002015-03-30T20:15:04.411+02:00Witaj Danusiu. Ciasto jest bardzo kruche i delikat...Witaj Danusiu. Ciasto jest bardzo kruche i delikatne, nie przypomina herbatników. Polany jest podwójną polewą czekoladową , która ładnie zastyga, ale jest elastyczna i dość miękka. Cieszy mnie ,że się zdecydowałaś właśnie na mój mazurek. Mam nadzieję ,że spełni Twoje oczekiwania. Pozdrawiam ;)EsmeraldaZeSmakiemhttps://www.blogger.com/profile/06914344192292605654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5141203529627158990.post-59385191893374932202015-03-30T19:25:02.754+02:002015-03-30T19:25:02.754+02:00Pamiętam pierwszy mazurek jaki jadłam w życiu. Ocz...Pamiętam pierwszy mazurek jaki jadłam w życiu. Oczywiście - kupny. Przyznam, że zniechęcił mnie całkowicie do mazurków. Twarde ciasto, suchy, w ogóle nie trafił w mój gust. Swoim mazurkiem Dorotko przełamałaś moją niechęć do mazurków. Wygląda... ach i och - aż brak mi słów. To będzie pierwszy mazurek jaki zrobię, właśnie z Twojego przepisu. :P)<br />Pozdrawiam Dorotko. :)<br />DanusiaMoje Wypieki I Nie Tylkohttp://www.mojewypiekiinietylko.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5141203529627158990.post-9179405418639209682015-03-30T12:42:51.399+02:002015-03-30T12:42:51.399+02:00Mmm, obłędnie czekoladowe pyszności :)Mmm, obłędnie czekoladowe pyszności :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.com