Bardzo łatwa w przygotowaniu. Doskonale nadaje się na obiad. Możemy też mieć z niej ładną przekąskę na przyjęcie.
SKŁADNIKI:(4 os) (czas przygotowania: 2 godziny)
- 4 duże lub 8 małych papryk
- 2 kromki tostowego chleba
- 4-6 łyżek mleka do namoczenia chleba
- ok.600g mielonego mięsa
- 1 mała cebula
- 1 mała papryka (do farszu)
- 1 jajko
- 2 filiżanki gotowanego ryżu
- 3 łyżki startego żółtego sera
- Sól, pieprz, curry, papryka ostra, czosnek
Papryki umyć, nadkroić (nie do końca, tak, aby powstały nam czapeczki, które posłużą nam za wieczka) usunąć nasiona. Przygotować farsz. Chleb namoczyć w mleku. Cebulę i paprykę (mała do farszu) drobno pokroić w kosteczkę.
W miseczce wymieszać mięso mielone z ugotowanym ryżem, namoczonym chlebem, jajkiem, cebulą,
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200' do czasu pomarszczenia się skórki (ok 60 minut).
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz