SKŁADNIKI: (26cm, czas przygotowania: 1,5 godziny)
- 4 jajka
- 200g cukru
- 100ml oleju słonecznikowego
- 125g jogurtu naturalnego
- 160g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 duże jabłko
- 1 duży banan
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2-3 łyżki wiórków kokosowych
WYKONANIE:(składniki temp.pokojowej)
Jajka umyć, zmiksować z cukrem i solą na krem kogel-mogel.
Dolać olej i jogurt wymieszać.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać.
Wylać do przygotowanej formy (posmarować masłem i poprószyć mąką).
Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z bananem. Owoce wymieszać z cynamonem i wiórkami. Posypać po wierzchu ciasto babkowe (nie mieszać). Piec w nagrzanym piekarniku w 180' przez ok. 60 minut. Chłodne posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Dolać olej i jogurt wymieszać.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać.
Wylać do przygotowanej formy (posmarować masłem i poprószyć mąką).
Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z bananem. Owoce wymieszać z cynamonem i wiórkami. Posypać po wierzchu ciasto babkowe (nie mieszać). Piec w nagrzanym piekarniku w 180' przez ok. 60 minut. Chłodne posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz