niedziela, 15 października 2017

Koktajl z kwaśnego mleka, chia i buraka



Po długiej przerwie powraca wspólna akcja Ciasto na niedzielę / Napoje z warzyw jesiennych.
Oto moja propozycja.

SKŁADNIKI: 2-4 porcje

  • 2 średnie buraczki
  • 2 jabłka
  • jedna gałązka selera naciowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 cytryny
  • 250 ml zimnej wody mineralnej
  • 250 ml kwaśnego mleka
  • 3 łyżki chia
  • sól,pieprz do smaku
  • Kostki lodu
WYKONANIE:

Do kwaśnego mleka dodać chia, wymieszać.
Buraczki obrać, z jabłek wyciąć gniazdo nasienne, pokroić w plastry. 
Za pomocą blendera rozdrobnić buraczki, jabłka, seler, czosnek. Dodać zimną wodę, sok z cytryny, wymieszać i przyprawić według gustu.
W szklanki rozlać kwaśne mleko z chia, uzupełnić buraczanym  koktajlem, dodać kostki lodu.  Przed spożyciem wymieszać. 
 Smacznego

Razem ze mną jesienny koktajl piły:
Dorcia w kuchni
Grunt to przepis



7 komentarzy:

  1. Bardzo mi się podoba takie połączenie soku i deseru w jednym. Do tego jaki optymistyczny kolorek :D Dzięki za wspólne popijanie w miniony weekend i zapraszam do kolektywnego gotowania ponownie w weekend następny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miło mi było. Cieszę się, że powróciły nasze kulinarne weekendy.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszniutkie połaczenie ��

    OdpowiedzUsuń
  4. Hurrah! In the end I got a weblog from where
    I be able to actually take helpful data concerning my study
    and knowledge. 바카라사이트

    OdpowiedzUsuń
  5. This is a great post. I like this topic.This site has lots of advantage.I found many interesting things from this site. It helps me in many ways.Thanks for posting this again.
    바카라사이트

    OdpowiedzUsuń
  6. 토토사이트 This is a wonderful work we wish you success and excellence and thank you

    OdpowiedzUsuń