Pyszne chrupiące bułki z wilgotnym nadzieniem.Doskonałe na śniadanie czy piknik.
SKŁADNIKI: (2 os)
- 1 bagietka lub 2 średnie bułeczki
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka (100g)
- 50g (2 czubate łyżki) startej mozzarelli
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 pomidor
- Sól, pieprz, posiekana pietruszka, oregano
Kliknij aby powiększyć zdjęcie. |
Jajka umyć i wbić do miseczki. Roztrzepać widelcem z przyprawami. Dodać kawałki tuńczyka. Na patelnie wlać łyżeczkę oliwy, poczekać, aż się nagrzeje. Wlać połowę jajek i poczekać, aż zaczną się ścinać. Poruszać energicznie patelnią lub podważyć drewnianym widelcem aby się ścięły na nasz gust. W przeciwny razie będzie omlet suchy i przypieczony. Posypać połową mozzarelli i zawinąć (ja dodatkowo przykrywam pokrywką, bo nie lubię rzadkich jajek). Włożyć w przekrojoną bułkę i ułożyć plasterki pomidorów. Jeśli ktoś lubi może dodatkowo bułkę posmarować majonezem.
To samą czynności powtórzyć z drugą połową jajek, mozzarelli i bułką.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz