czwartek, 4 lipca 2013

Magdalenki z czereśniami - www.esmeraldazesmakiem.blogspot.com

 
Kolejny przepis na magdalenki. Tym razem z czereśniami. Są bardzo soczyste i wilgotne. Doskonałe na ogrodowe przyjęcie.


SKŁADNIKI: (ok.16 sztuk) (czas przygotowania: 1 godz.)
  • 300g czereśni
  • 4 jajka(średnie)
  • 250g cukru
  • 250g masła (rozpuszczone)
  • 270g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Cukier wanilinowy
WYKONANIE:
Wszystkie składniki powinny być temp. pokojowej.
Czereśnie wydrylować i zachować.
Jajka miksujemy z cukrem i solą na kogel-mogel. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy wlewając powoli rozpuszczone masło, do połączenia składników.
Papilotki napełniamy do 2/3 wysokości, na wierzch układamy po kilka czereśni. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180' przez ok. 25 minut do tzw. suchego patyczka.
Chłodne posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz