środa, 21 sierpnia 2013

Pomidory ze śmietaną i cebulką - www.esmeraldazesmakiem.blogspot.com

Gdy gorąco i nie chce nam się gotować najlepsze są surówki i sałatki.
Lubicie pomidory?
Teraz, gdy mamy na nie sezon są tanie i smaczne. Jedliście już kiedyś takie?
Ja je uwielbiam. Jeśli dbacie o linie zastąpcie śmietanę naturalnym jogurtem greckim. Świetnie smakują z kanapkami wszelkiego rodzaju.

SKŁADNIKI : (2 os.) (5 minut)

  • 4 ładne dojrzałe pomidory
  • 1 mała cebulka (może być czerwona jest delikatniejsza)
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany (jogurt grecki naturalny)
  • sól, pieprz do smaku
WYKONANIE :
Pomidory umyć, pokroić w ósemki i wrzucić do salaterki. Cebulę obrać, pokroić w talarki i połączyć z pomidorami. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać .
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Dla mnie to smak dzieciństwa. Kiedyś były bardzo popularne takie pomidorki ze śmietaną. Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013 :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czasami prosta potrawa jest najsmaczniejsza. Dziękuję. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń