ŚLIWKI W PODWÓJNEJ CZEKOLADZIE
Bardzo szybko możecie je zrobić i zaoszczędzicie kilka złotych.
SKŁADNIKI:
- 20 suszonych śliwek (bez pestki)
- 150g białej czekolady
- 200g czekolady deserowej
- 1 łyżka śmietany 35%
Białą czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej, wymieszać i poczekać aż lekko przestygnie.
Wkładać po jednej śliwce i dokładnie obtaczać. Każdą wykładać na metalową kratkę lub pergamin.
Wstawić na 30 minut do lodówki aby zastygła biała czekolada.
Czekoladę deserową rozpuścić z łyżką śmietany.
Wkładać po jednej śliwce i dokładnie obtaczać. Każdą wykładać na metalową kratkę lub pergamin.
Wstawić na 30 minut do lodówki aby zastygła biała czekolada.
Czekoladę deserową rozpuścić z łyżką śmietany.
Poczekać aż lekko przestygnie.
Wkładać po jednej śliwce w białej czekoladzie i dobrze obtaczać. Pozostawić na kratce lub pergaminie do zastygnięcia (najlepiej w lodówce).
UWAGA! Jeśli śliwki są zbyt wysuszone możemy namoczyć je dzień wcześniej w alkoholu i przed włożeniem do czekolady dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
Taka wersja na pewno posmakuje dorosłym.
Smacznego!
Wkładać po jednej śliwce w białej czekoladzie i dobrze obtaczać. Pozostawić na kratce lub pergaminie do zastygnięcia (najlepiej w lodówce).
UWAGA! Jeśli śliwki są zbyt wysuszone możemy namoczyć je dzień wcześniej w alkoholu i przed włożeniem do czekolady dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
Taka wersja na pewno posmakuje dorosłym.
Smacznego!
Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na facebooku :)
Takie połączenie z pewnością zadowoli wszystkich smakoszy :)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie! :)
OdpowiedzUsuńO matko kocham śliwki w czekoladzie!!! A tu w podwójnej polewie- to coś dla mnie!!! :))) Rewelacja!!!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na poprawienie i tak już uwielbianych przeze mnie śliwek w czekoladzie.
OdpowiedzUsuń