piątek, 3 marca 2017

Surówka z kapusty pekińskiej i selera


Jeśli lubicie kapustę pekińską, selera w zalewie i słodką kukurydzę, to na pewno będzie Wam smakować.
Nie zawiera majonezu, więc może ją jeść do woli. Pomoże zachować smukłą linię😉.

SKŁADNIKI:
Czas przygotowania 10 minut

  • 1 mała kapusta pekińska lub pół dużej
  • 2-3 pomidory
  • 1 mały słoiczek selera w zalewie
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 cytryny
  • 1 mała czerwona cebula
  • sól, pieprz, koperek
WYKONANIE:

Kapustę umyć i pokroić cienko na szatkownicy (całą razem z jej biała częścią).
Cebulę obrać i pokroić na szatkownicy.
Pomidory umyć i pokroić w kostkę.
Selera i kukurydzę odcedzić.
Do salaterki wsypać wszystkie składniki, dodać sok z cytryny i oliwę. Doprawić solą, pieprzem i koperkiem.
Wszystkiego dokładnie wymieszać.

Smacznego 😉
                  


2 komentarze: