Bardzo soczysty omlet francuski.
Kliknij aby powiększyć zdjęcie. |
- 2-3 jajka
- 1 mała puszka tuńczyka (80g)
- 50g mozzarelli (plasterki lub starta)
- 1 łyżeczka oliwy
- sól, pieprz, świeża bazylia lub pietruszka.
Jajka umyć i wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Dodać przyprawy i kawałki tuńczyka. Wymieszać.
Na patelnie wlać oliwę, rozgrzać i wylać jajka. Gdy znacznie się ścinać poruszać energicznie patelnią (można sobie pomóc drewnianym widelcem).
Prawie ścięte jajka posypać mozzarellą (ja przykrywam pokrywką, aby mozzarella się roztopiła). Zawinąć.
Wyłożyć na talerzyk. Podawać z chrupiącą bułką lub sałatką.
SMACZNEGO!
Kliknij aby powiększyć zdjęcie. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz