Bardzo lubię fasolkę szparagową pod każdą postacią. Jednak ta podsmażona na maśle i bułce jest dla mnie najsmaczniejsza. Uwielbiam też prawdziwego schabowego z dodatkiem fasolki na obiad. Schab dzięki kości jest soczysty i aromatyczny. Polecam!
SKŁADNIKI:(2 os.)
- 2 kotlety schabowe z kością
- 500g fasolki szparagowej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 plastry żółtego sera
- sól, pieprz, zioła(bazylia, tymianek, rozmaryn, papryka)
- Oliwa do smażenia.
WYKONANIE:
Schab z kością natrzeć przyprawami.
Fasolkę umyć, poobcinać końce i pokroić na 3-4 cm odcinki. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić.
Na patelni rozpuścić masło i usmażyć na złoty kolor bułkę tartą. Wymieszać z fasolką.
Na rozgrzanym oleju usmażyć kotlety schabowe, gdy są już usmażone z obu stron położyć po plasterku sera i chwilę podusić pod przykryciem do stopienia sera.
Podawać gorące z przygotowaną fasolką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz