środa, 6 sierpnia 2014

,,Torcik" arbuzowy z serkiem mascarpone

Najlepiej spożyć tego samego dnia.

SKŁADNIKI:
  • średniej wielkości arbuz
  • 500ml serka mascarpone
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • owoce do dekoracji
Średniej wielkości arbuz umyć. Obciąć końce,wykroić środek . Wstawić na 4-3 godziny do lodówki, (nie przykrywamy) aby lekko obsechł.
Miksujemy 500ml serka mascarpone z 1/2 szkl. cukru pudru.
Obkładamy i smarujemy kremem. Udekorować wg. gustu(ja użyłam brzoskwinie,kiwi i czereśnie)
Wstawić do lodówki do czasu podania.
Najlepiej spożyć tego samego dnia.po dłuższym czasie arbuz może podejść wodą.
Smacznego!
Pozdrawiam https://www.facebook.com/EsmeraldaZeSmakiem


1 komentarz: