SKŁADNIKI:(porcja na 2 os.;czas przygotowania 35 minut)
- 250 g makaronu typu łazanki
- 300 g białej kapusty
- 5 łyżek przecieru pomidorowego
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 150 ml wody
- sól, pieprz, oregano, łyżeczka octu balsamicznego, vegeta
WYKONANIE:
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju.
Kapustę drobno zszatkować i dodać do cebuli. Wlać wodę i przecier pomidorowy.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Do miękkiej kapusty wsypać ugotowane łazanki. Doprawić solą i przyprawami.
Wymieszać.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz