SKŁADNIKI: czas przygotowania 10 minut + czas mrożenia ok. 3 godziny
- 400 g lodu w kostkach
- 200 g truskawek
- 200 g wydrylowanych wiśni/czereśni
- 2 łyżki cukru lub Stevia do smaku (łyżeczka od kawy)
- kilka listków mięty
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki przełożyć do blendera i rozdrabniamy przez 2-3 minuty.
Gotowy sorbet przelać do szklanej miseczki i schować do zamrażalnika na 2-3 godziny. Zamieszać co godzinę, aby ułatwić równomierne zamrażanie. Lody udekorować listkiem mięty lub owocami. Można podać z bitą śmietaną lub z czekoladową kostką.
Smacznego :)
O tak, na te upały które panują w Łodzi, taki deser jest wprost idealny :)
OdpowiedzUsuńAleż mają cudowny kolor!
OdpowiedzUsuńNa upały - wymarzone :)
O tak, teraz by się zdecydowanie przydały. Pochłonęłabym :).
OdpowiedzUsuń