poniedziałek, 20 lipca 2015

Lody wodne miętowo-truskawkowo-wiśniowe









SKŁADNIKI: czas przygotowania 10 minut + czas mrożenia ok. 3 godziny


  • 400 g lodu w kostkach
  • 200 g truskawek
  • 200 g wydrylowanych wiśni/czereśni
  • 2 łyżki cukru lub  Stevia do smaku (łyżeczka od kawy)
  • kilka listków mięty 


PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki przełożyć do blendera i rozdrabniamy przez 2-3 minuty.
Gotowy sorbet przelać do szklanej miseczki i schować do zamrażalnika na 2-3 godziny. Zamieszać co godzinę, aby ułatwić równomierne zamrażanie. Lody udekorować listkiem mięty lub owocami. Można podać z bitą śmietaną lub z czekoladową kostką.
Smacznego :)

W wiśniowym sadzie 2015Akcja lodowa 2015


3 komentarze:

  1. O tak, na te upały które panują w Łodzi, taki deser jest wprost idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ mają cudowny kolor!
    Na upały - wymarzone :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O tak, teraz by się zdecydowanie przydały. Pochłonęłabym :).

    OdpowiedzUsuń