wtorek, 14 lipca 2015

Sorbet czereśniowo-truskawkowy z miętą






 Bardzo orzeźwiający i niesamowicie  smaczny koktajl. Doskonały na gorące lato, jako lekki i orzeźwiający napój lub deser.


SKŁADNIKI: czas przygotowania 10 minut

  • 400 g lodu w kostkach
  • 200 g truskawek
  • 200 g wydrylowanych czereśni lub wiśni
  • 2 łyżki cukru lub  Stevia do smaku (łyżeczka od kawy)
  • kilka listków mięty 

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki przełożyć do blendera i rozdrobnić przez 2-3 minuty.
Gotowy sorbet przelać do szklanek, udekorować listkiem mięty lub owocami.
Ps. Jeśli sorbet przelejemy do miseczki i wstawimy na ok. 3 godziny do lodówki, otrzymamy pyszne lody owocowe.
Smacznego :)
Lekkie i szybkie dania na upalne dniAkcja lodowa 2015W wiśniowym sadzie 2015Letnie oczyszczenie





2 komentarze:

  1. Piękny ma kolor, niezwykle kusząco wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeśli jeszcze dorwę truskawki to na pewno zrobię, bo bardzo mi się spodobał pomysł.

    OdpowiedzUsuń