czwartek, 26 listopada 2015

Czekoladowe choinki z Kit-Kat





 Choinki z kit-kat są bardzo proste w przygotowaniu, a przy ich  dekoracji, na pewno z radością  pomogą Wam Wasze pociechy. Gotowe będą ładną, ciekawą i oryginalną  ozdobą świątecznego stołu. Inspiracja z netu. Dołączam link z filmem.

SKŁADNIKI: na 9 choinek; czas przygotowania 30 minut

  • opakowanie Kit-Kat 170 g( 11 ciasteczek)
  • 100 g białej czekolady
  • 3-4 łyżki wiórek kokosowych
  • zielony barwnik spożywczy
  • Perełki, konfetti z masy cukrowej, gwiazdki z masy cukrowej  
  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać zielony barwnik i dokładnie wymieszać.
Kit-Katy podzielić co 4 ciasteczka (4-4-3). Na  każdej części (poprzecznie) zaznaczyć nożem litrę W.  Ostrym nożem przeciąć na trzy trójkąty. Odcięte boki podzielić, wyrównać na jednakowe kwadraty (nasz dolny pień drzewka) i przykleić za pomocą rozpuszczonej czekolady do trójkąta. Z pergaminu zrobić rożek. Do środka przełożyć rozpuszczoną czekoladę, naciąć jego koniec. Dekorować zygzakiem czekoladową choinkę. Przykleić gwiazdę, posypać naszym cukrowym konfetti i perełkami. Poczekać aż wszystko dokładnie zastygnie. 
Z pomocą rozpuszczonej czekolady przykleić choinki do talerzyka i całość posypać wiórkami kokosowymi.

Prezenty na Mikołajki II









3 komentarze:

  1. Świetny i efektowny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, pomysł z netu, dodatkowo można smacznie i miło spędzić czas z dziećmi.

      Usuń
  2. Świetny pomysł, wyglądają zachwycająco :)

    OdpowiedzUsuń