SKŁADNIKI: na 9 choinek; czas przygotowania 30 minut
- opakowanie Kit-Kat 170 g( 11 ciasteczek)
- 100 g białej czekolady
- 3-4 łyżki wiórek kokosowych
- zielony barwnik spożywczy
- Perełki, konfetti z masy cukrowej, gwiazdki z masy cukrowej
Kit-Katy podzielić co 4 ciasteczka (4-4-3). Na każdej części (poprzecznie) zaznaczyć nożem litrę W. Ostrym nożem przeciąć na trzy trójkąty. Odcięte boki podzielić, wyrównać na jednakowe kwadraty (nasz dolny pień drzewka) i przykleić za pomocą rozpuszczonej czekolady do trójkąta. Z pergaminu zrobić rożek. Do środka przełożyć rozpuszczoną czekoladę, naciąć jego koniec. Dekorować zygzakiem czekoladową choinkę. Przykleić gwiazdę, posypać naszym cukrowym konfetti i perełkami. Poczekać aż wszystko dokładnie zastygnie.
Z pomocą rozpuszczonej czekolady przykleić choinki do talerzyka i całość posypać wiórkami kokosowymi.
Świetny i efektowny pomysł :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, pomysł z netu, dodatkowo można smacznie i miło spędzić czas z dziećmi.
UsuńŚwietny pomysł, wyglądają zachwycająco :)
OdpowiedzUsuń