SKŁADNIKI: 4 osoby; czas przygotowania 15 minut
- 1 słoiczek selera konserwowego 280 g
- kukurydza z puszki 380 g (odłożyć 4 łyżki kukurydzy do dekoracji)
- 4 plastry ananasa ( naturalny lub z puszki)
- 250 g mozzarelli
- 4 jajka (ugotowane na twardo)
- plaster cebuli (opcjonalnie)
- 3-4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Ananasa pokroić w kostkę, selera odcedzić, mozzarellę zetrzeć na tarce, jajka ugotowane na twardo obrać i rozdrobnić widelcem, plaster cebuli pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać w salaterce z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
Ułożyć na półmisku lub w salaterce, udekorować kukurydzą, owocami pęcherzycy i świeżą bazylią.
Podawać do wędlin i pieczywa.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz