środa, 10 lutego 2016

Pasta z tuńczykiem i oliwkami (do pieczywa)






 Prosta, szybka i bardzo smaczna  pasta do smarowania pieczywa.

SKŁADNIKI: czas przygotowania 15 minut

  • 200 g twarożku naturalnego do smarowania pieczywa typu "Philadelphia"
  • 100 g tuńczyka z puszki (odsączony z oleju)
  • 100 g oliwek (zielonych) np. z anchoas 
  • 100 g papryki konserwowej
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • sól, pieprz, bazylia

WYKONANIE:
W salaterce wymieszać twarożek z tuńczykiem, dodać  pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę konserwową i oliwki. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Wszystko dokładnie połączyć. 
Tak przygotowaną pastę wykorzystać do smarowania świeżego pieczywa lub tostów. 
Smacznego :)

1 komentarz: