Magdalenki z cukrem w płynie są bardziej puszyste i wilgotne. Pomaga też przedłużyć świeżość naszym wypiekom.
SKŁADNIKI (na ok: 16-18)
- 3 jajka
- 160g cukru
- 40g cukru w płynie (Jak wykonać cukier w płynie?)
- 125g jogurtu
- 230g mąki
- 200ml oliwy z oliwek lub oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- strata skórka z pomarańczy
- 100g skórki kandyzowanej z pomarańczy
- 16-18 papilotek
Jajka miksujemy z cukrem na kogel-mogel. Dodać jogurt i cukier w płynie. Wymieszać. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na koniec dodać startą skórkę pomarańczową i oliwę. Wymieszać. Ponakładać w papilotki do 2/3 wysokości. Na wierzch układamy kandyzowaną skórkę pomarańczową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180'C przez ok. 20 minut. Upieczone możemy posypać cukrem pudrem lub udekorować kremem.
Smacznego!
Świetny przepis. Dodaj go do światecznego konkursu i wygraj zapas przypraw na dłuuuugi czas.
OdpowiedzUsuńDodatkowo uzyskasz cenne, kulinarne doświadczenie do swojego portfolio.
www.nps-mix.pl/konkurs
Nagrody:
www.najlepszeprzyprawyswiata.pl
Zapraszam :)