niedziela, 8 grudnia 2013

Magdalenki pomarańczowe z cukrem w płynie



Magdalenki z cukrem w płynie są bardziej puszyste i wilgotne. Pomaga też przedłużyć świeżość naszym wypiekom. 

SKŁADNIKI (na ok: 16-18)

  • 3 jajka
  • 160g cukru
  • 40g cukru w płynie (Jak wykonać cukier w płynie?)
  • 125g jogurtu
  • 230g mąki
  • 200ml oliwy z oliwek lub oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • strata skórka z pomarańczy
  • 100g skórki kandyzowanej z pomarańczy
  • 16-18 papilotek
WYKONANIE:
Jajka miksujemy z cukrem na kogel-mogel. Dodać jogurt i cukier w płynie. Wymieszać. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na koniec dodać startą skórkę pomarańczową i oliwę. Wymieszać. Ponakładać w papilotki do 2/3 wysokości. Na wierzch układamy kandyzowaną skórkę pomarańczową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180'C przez ok. 20 minut. Upieczone możemy posypać cukrem pudrem lub udekorować kremem.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Świetny przepis. Dodaj go do światecznego konkursu i wygraj zapas przypraw na dłuuuugi czas.

    Dodatkowo uzyskasz cenne, kulinarne doświadczenie do swojego portfolio.

    www.nps-mix.pl/konkurs

    Nagrody:

    www.najlepszeprzyprawyswiata.pl

    Zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń