Krem ma konsystencję jedwabną, jest błyszczący, bardzo delikatny i aromatyczny. Doskonały do przekładania tortów, ciasteczek, dekorowania muffinek czy nadziewania rurek.
SKŁADNIKI:(do przełożenia tortu o średnicy ok. 25 cm)
WYKONANIE:

Masło o temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem pudrem do białości ok. 10 minut.
Do puszystego, białego masła, dodawać stopniowo zimną czekoladę, ciągle miksując, aż do jej wyczerpania. Na koniec dodać kilka kropli olejku. Wymieszać.
Tak przygotowanym kremem możemy od razu przekładać ciasto, ciasteczka czy nadziewać rurki.
Jeśli krem chcemy użyć do dekoracji ,należy go lekko schłodzić w lodówce.
Smacznego ;)
Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na facebooku
Tradycyjny maślany krem, uwielbiam :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńNie przepadam za maślanymi kremami, ale z taką ilością czekolady nie może być przecież niedobry :)
OdpowiedzUsuń