Krem kajmakowy jest jednym z moich ulubionych kremów.
Doskonały do przełożenia ciasta jak i do dekoracji. Ponieważ jest dość słodki, dobrze jest zrobić biszkopt z mniejszą ilością cukru niż podaje przepis oraz nasączyć go kwaśnym ponczem.
SKŁADNIKI:( do przełożenia średniego tortu (ok. 24 cm) czas przygotowania 20 minut)
- 250 g miękkiego masła
- 400 g gotowej masy kajmakowej lub krówki
- kilka kropli olejku rumowego
WYKONANIE:
Miękkie masło miksujemy do białości. Do puszystego masła dodajemy po łyżce masy kajmakowe i dalej miksujemy ,aż do jej wyczerpania. Na koniec dodać aromat i wymieszać. Gotowym kremem przełożyć biszkopt lub dekorować tort , babeczki itp.
Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na facebooku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz