poniedziałek, 8 grudnia 2014

Krem kajmakowy do tortów



 Krem kajmakowy jest jednym z moich ulubionych kremów. 
Doskonały do przełożenia ciasta jak i do dekoracji. Ponieważ jest dość słodki, dobrze jest zrobić biszkopt z mniejszą ilością cukru niż podaje przepis oraz nasączyć go kwaśnym ponczem.

SKŁADNIKI:( do przełożenia średniego tortu (ok. 24 cm) czas przygotowania 20 minut)

  • 250 g miękkiego masła
  • 400 g gotowej masy kajmakowej lub krówki
  • kilka kropli olejku rumowego


WYKONANIE:

Miękkie masło miksujemy do białości. Do puszystego masła dodajemy po łyżce masy kajmakowe i dalej miksujemy ,aż do jej wyczerpania. Na koniec dodać aromat i wymieszać. Gotowym kremem przełożyć biszkopt lub dekorować tort , babeczki itp.

Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na facebooku

















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz