Przepyszny deser bananowy. Prosty i szybki w przygotowaniu. Możemy spożywać go zaraz po zrobieniu lub pozostawić do całkowitego stężenia.
MUS BANANOWY:( 8 porcji ; czas przygotowania 20 minut + czas studzenia )
PRZYGOTOWANIE MUSU:
Do rondelka wlać nektar. Dodać banany pokrojone w plasterki, sok z cytryny cukier i cukier waniliowy. Gotować na małym ogniu ok. 15 minut, żeby rozgotować banany.
Całość dokładnie rozdrobnić blenderem. Całkowicie ostudzić.
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wody, lekko podgrzać i wymieszać z chłodnym musem bananowym.
Zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, uważając aby nie przebić.
Dodać w kilku partiach do musu, delikatnie wymieszać.
Gotowy deser ponalewać w pucharki. Posypać czekoladowymi płatkami i bananem w plasterkach.
Można spożyć go bezpośrednio po przygotowaniu lub poczekać aż mus stężeje.
Smacznego:)
Serdecznie zapraszam na mój facebook
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz