Przepyszny krem do przekładania tortów z dodatkiem batoników "Milky Way".Jest bardzo delikatny, aksamitny i puszysty. Serek mascarpone przełamuje nadmiar słodyczy. Doskonały z połączeniem słodkich owoców. Przepis na krem pochodzi z http://bymagda.blog.pl/2014/05/12/tort-milky-way-z-mascarpone/
SKŁADNIKI:(do przełożenia biszkoptu z 4 jajek o średnicy 25 cm; rolady z owocami)(czas przygotowania 20 minut + czas chłodzenia 6-8 godzin)
- 300 ml śmietany 35%
- 200 g batoników Milky Way (10 sztuk)
- 500 g serka mascarpone
- kilka kropli olejku śmietankowego
WYKONANIE:
Śmietankę kremówkę wlewamy do rondelka, wstawiamy na najmniejszy palnik, podgrzewamy. W tym czasie batoniki kroimy na drobną kostkę i wrzucamy do kremówki. Mieszamy do całkowitego roztopienia batoników. Zdejmujemy z ognia, studzimy, wkładamy do lodówki na 6-8 godzin lub najlepiej na całą noc. Kolejnego dnia dobrze schłodzoną kremówkę z batonikami ubijamy na sztywno z serkiem mascarpone na małych obrotach miksera aby krem się nie rozwarstwił. Delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotowym kremem przekładamy tortowe biszkopty lub roladę.
Smacznego ;)
Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na Facebooku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz