czwartek, 29 stycznia 2015

Krakersy z guawą (guayaba) i serem





Latynoska  przekąska, deser słodko-słony, lubiany przez dzieci jak i dorosłych.
Ponieważ marmolada z guawy może być trudno dostępna w Polsce, nasz dżem z pigwy ostatecznie może nam ją zastąpić. Obydwie mają podobną nutę smakową.

SKŁADNIKI:(czas przygotowania 15 minut)

  • 12 krakersów
  • 4 plastry ostrego sera 
  • marmolada z guawy (w cienkich plasterkach(12) ewentualnie z pigwy
  • 2-3 łyżki serka wiejskiego do posmarowania krakersów np. Philadelphia


Plastry sera przekroić na trzy porcje.
Krakersy posmarować serkiem wiejskim, ułożyć 1/3 plastra sera i cienki plaster marmolady z guawy i przekąska gotowa.
Prosto, szybko i smacznie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz