SKŁADNIKI:(czas przygotowania 20 minut + czas suszenia )
- 3 białka
- 150 g cukru
- 1 łyżeczka z czubkiem mąki ziemniaczanej
- kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego
- szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodać partiami po łyżce cukru i miksować, do momentu jego rozpuszczenia. Beza powinna być sztywna i błyszcząca(ja miksowałam ok. 20 minut).
Na sam koniec dodać barwnik oraz mąkę i dokładnie wymieszać.
Różową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego, szprycy lub foliowego woreczka.
Suszyć w nagrzanym piekarniku w 150'C przez ok 15-20 minut.
Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Świetne do dekoracji kloszów i ciast. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz