poniedziałek, 16 lutego 2015

Różowe serduszka z bezy




SKŁADNIKI:(czas przygotowania 20 minut + czas suszenia )

  • 3 białka
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka z czubkiem mąki ziemniaczanej
  • kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego
  • szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodać partiami po łyżce cukru i miksować, do momentu jego  rozpuszczenia. Beza powinna być sztywna i błyszcząca(ja miksowałam ok. 20 minut).
Na sam koniec dodać barwnik oraz  mąkę  i dokładnie wymieszać.
Różową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego, szprycy lub foliowego woreczka.
Blaszkę wyłożyć pergaminem i wyciskać różowe serca 
Suszyć w nagrzanym piekarniku w 150'C przez ok 15-20 minut.
Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Świetne do dekoracji kloszów i ciast. Smacznego :)

Walentynkowe menu




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz